• Structuri, constructii metalice si echipamente electrice
  pentru statii carburant  SC Electroutilaj SA face parte dintr-un grup de firme de prestigiu in domeniul industrial. Aceasta a condus la o mai mare deschidere pentru cerintele actuale ale pietii de profil din Romania prin furnizarea de solutii complete, cresterea nivelului profesional, perfectionarea continua si standardizarea modului de lucru, urmarind cresterea eficientei si a profitabilitatii – asigurand baza dezvoltarii viitoare pentru firma, pentru fiecare angajat in parte cat si pentru partenerii nostri de afaceri.

  SC Electroutilaj SA activeaza de peste 30 de ani in domeniul constructiilor metalice, fiind specializata in fabricarea de parti componente ale structurilor metalice, rezervoare de combustibil subterane si supraterane. Portofoliul de proiecte realizate de companie cuprinde hale de productie, benzinarii, spatii comerciale, copertine metalice sau acoperisuri metalice.

  Tipuri de structuri

  Executam la tema structuri de rezistenta pentru Statii Carburant, hale industriale, platforme metalice, scari, pasarele etc.  Rezervoare de combustibil

  Executam rezervore de combustibil subterane de diferite capacitati: 20, 40, 60 mc, bicompartimentat sau tricompartimentat


  Executam rafturi metalice, vestiare personal, scari incendiu, structura totem.  Tablouri electrice si baterii de condensatoare

  S.C. Electroutilaj S.A. produce echipamente electrice (tablouri electrice) pentru statii de alimentare cu carburanti, precum si baterii de condensatoare. Bateriile de condensatoare sunt echipamente electrice care se monteaza in instalatiile electrice de joasa sau medie tensiune si au rolul de a imbunatati factorul de putere al energiei electrice absorbite de consumatorii electrici din instalatie.

  Factorul de putere al unui consumator de energie electrica reprezinta un raport intre energia electrica activa si puterea electrica aparenta (implicit energia electrica reactiva) absorbita de acesta. Factorul de putere poate lua valori intre 0 si 1. Un factor de putere apropiat de 1 inseamna ca energia reactiva (absolut necesara) este mica in comparatie cu energia activa.

  Furnizorii de energie electrica impun unui beneficiar ca factorul de putere realizat in instalatiile sale sa aiba valoarea optima de 0,96. Instalarea bateriilor de condensatoare a energiei reactive la consumatori permite reducerea notelor de plata la electricitate prin mentinerea consumului de putere reactiva sub o valoare, agreata prin contractul cu furnizorul de energie.

  imbunatatirea factorului de putere aduce importante avantaje economice:

  ● Reduce costul energiei electrice
  ● Optimizeaza componentele unei instalatii electrice
  ● reduce dimensiunile cablurilor electrice
  ● reduce pierderile in cablu
  ● reduce caderile de tensiune
  ● creste puterea disponibila a transformatorului de MT/JT, ceea ce permite adaugarea unor noi consumatori

  Tipuri de baterii de condensatoare

  ● Din punctul de vedere al tensiunii nominale, bateriile de condensatoare pot fi de joasa tensiune sau de medie tensiune.
  ● Din punct de vedere constructiv, bateriile de condensatoare pot fi de interior sau de exterior.